NVIDIA brengt de RTX 4070 Ti uit voor €909


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van NVIDIA

NVIDIA lanceert de GeForce RTX 4070 Ti die voor €909 verkrijgbaar zal zijn. De GeForce RTX 4070 Ti is sneller dan de GeForce RTX 3090 Ti, met bijna de helft van het vermogen, dankzij NVIDIA Ada Lovelace-architectuurinnovaties en NVIDIA DLSS 3. Sterker nog, de GeForce RTX 4070 Ti haalt het maximale uit je 1440p-monitor en levert meer dan 120 FPS in moderne games zoals A Plague Tale: Requiem, Warhammer 40.000: Darktide en F1 22.

Met de GeForce RTX 4070 Ti kunnen gamers de aankomende titels van 2023 op hun best ervaren en zich vergapen aan geavanceerde raytracing in Cyberpunk 2077, Portal met RTX, The Witcher 3: Wild Hunt en nog veel meer verbluffende raytraced-titels.

1440p is een sweet spot voor veel enthousiaste gamers. Het aantal pixels is 78% hoger dan bij 1080p, waardoor de grafische helderheid en details aanzienlijk toenemen. 1440p-monitoren met een hoge verversingssnelheid zijn overal verkrijgbaar voor geweldige prijzen. En grafische kaarten die in staat zijn om de nieuwste titels af te spelen op 1440p bij maximale instellingen, met hoge framesnelheden, zijn nu beschikbaar.

De GeForce RTX 4070 Ti is perfect voor deze pc-gamers, dankzij zijn 7680 CUDA Cores en 12 GB supersnel GDDR6X-geheugen. Voor gebruikers met een GeForce GTX 1080 Ti of GeForce RTX 2080 biedt de GeForce RTX 4070 Ti een geweldige upgrade. In combinatie met DLSS 3-technologie levert de GeForce RTX 4070 Ti een ongelooflijke 12x relatieve prestatie-upgrade ten opzichte van de legendarische GeForce GTX 1080 Ti.

De GeForce RTX 4070 Ti ondersteunt NVIDIA’s nieuwste RT- en Tensor-cores die krachtiger zijn dan eerdere GPU’s, en ondersteunt nieuwe functies, waaronder Displaced Micro-Meshes en NVIDIA DLSS 3. NVIDIA DLSS is een doorbraak in door AI aangedreven graphics die de prestaties enorm verbeteren, en de acceptatie ervan gebeurt met recordsnelheden, met meer dan 250 gaming- en creatieve apps die nu beschikbaar zijn. En dankzij de plug-ins Unreal Engine 4, Unreal Engine 5 en Unity kunnen ontwikkelaars het gemakkelijk aan hun project toevoegen.

De GeForce RTX 4070 Ti is niet alleen sneller dan de GeForce RTX 3090 Ti, maar verbruikt ook gemiddeld 43% minder stroom tijdens het gamen: slechts 226 W, vergeleken met de 398 W van de 3090 Ti. En terwijl hij inactief is, aan het surfen op het web is of video’s aan het kijken is, wordt het stroomverbruik nauwelijks geregistreerd dankzij de architectonische verbeteringen van de GeForce RTX 40-serie.

3D-makers zien tot 70% betere prestaties in vergelijking met de GeForce RTX 3070 Ti in de meest populaire apps, zoals Blender, Unity, Unreal Engine en Chaos V-Ray. Ze ontsluiten ook creatieve vrijheid door 3D-assets, bibliotheken en tools te verenigen in NVIDIA Omniverse. En alle makers kunnen profiteren van de nieuwe 4e generatie Tensor Cores voor AI-tools, die tot 2x betere prestaties leveren in vergelijking met de vorige generatie.

De GeForce RTX 4070 Ti bevat ook dezelfde verbeteringen, verbeteringen en innovaties als andere grafische kaarten uit de GeForce RTX 40-serie, waardoor u bijvoorbeeld systeemlatentie kunt verminderen met NVIDIA Reflex voor soepeler gamen. En vergeet niet dat alle bestaande innovaties en verbeteringen van GeForce ook beschikbaar zijn voor kopers van grafische kaarten uit de GeForce RTX 40-serie, inclusief G-SYNC, GeForce Experience met één klik overklokken en game-optimalisatie, Shadowplay-opname en nog veel meer. Bekijk de volledige lijst hier.

Beschikbaar vanaf 5 januari
Als je de GeForce RTX 4070 Ti aan je systeem wilt toevoegen, of een kant-en-klare met een supersnelle grafische kaart wilt, ga dan vanaf 5 januari naar de website van NVIDIA om de kaart te bestellen vanaf €909.

De GeForce RTX 4070 Ti zal verkrijgbaar zijn bij diverse leveranciers van add-in-kaarten ASUS, Colourful, Gainward, GALAX, GIGABYTE, INNO3D, KFA2, MSI, Palit, PNY en ZOTAC, evenals bij integrators en bouwers van gamingsystemen over de hele wereld.Bronnen: NVIDIA

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.