‘NVIDIA brengt RTX 2060 opnieuw uit in strijd tegen tekorten’


Volgens de Franse website Overclocking.com zou NVIDIA van plan zijn de vorige generatie RTX 2060 opnieuw uit te brengen om de tekorten rond de nieuwe RTX 3060 te verminderen. Eerder heeft NVIDIA de levering van deze vorige generatie Turing-kaarten volledig gestaakt, maar zou recent diverse retailers weer van nieuwe voorraden hebben voorzien.

De nieuwe generatie RTX 3060 is volgens benchmarks van NVIDIA ongeveer 25% krachtiger dan de standaard RTX 2060. Toch zou het merk met deze zet waarschijnlijk potentiële kopers van de RTX 3060 proberen te lokken om de keuze op een goedkopere RTX 2060 te laten vallen, al heeft het merk dit zelf nog niet bevestigd. Als consumenten voor de RTX 2060 zouden kiezen betekend dit dat er minder druk op de voorraden van de RTX 3060 zal komen, al moet dit ook nog blijken.

NVIDIA’s nieuwe RTX 3060 staat gepland voor een lancering in februari met een adviesprijs van ongeveer 340 euro, wat gezien de ervaringen met de andere RTX 30-kaarten echter nog zal oplopen. Met de RTX 2060 en 2060 Super voor respectievelijk 300 en 400 euro daarnaast zou het een betere koop zijn in euro’s, maar met het oog op prestaties per euro zou de 2060 minder aantrekkelijk kunnen zijn.Bronnen: Overclocking.com

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.