NVIDIA GeForce GT 1010 van Colorful verschenen


Colorful heeft als een van de eerste in Europa actieve fabrikanten een eigen versie van de GeForce GT 1010 uitgebracht. Het specifieke model heeft ten opzichte van de eerder verschenen versie geen GDDR5, maar GDDR4-geheugen. Verder is de kloksnelheid met 1151MHz relatief laag, en ook de boost is met 1379MHz beneden dat van de eerder verschenen geruchten.

Iets meer dan een jaar geleden dook deze grafische kaart voor het eerst op, en voor het eerst duiken er beelden op van deze GeForce GT 1010, een OEM-model van Lenovo. NVIDIA’s GT-serie bestaat uit videokaarten welke veelal relatief goedkoop zijn, en vooral geschikt zijn voor systemen waar hoge prestaties niet centraal staan, zoals bij de RTX-serie.

Volgens eerdere geruchten zal de GT 1010 beschikken over 256 CUDA cores en 2GB GDDR5 geheugen. Verder wordt er een baseclock van 1228MHz met boost tot 1468MHz genoemd. Dit zou de GT 1010 de opvolger maken van de wat oudere GT 710, welke inmiddels al zeker vijf jaar verkrijgbaar is. Eerder zijn er al benchmarks verschenen van de GT 1010, waarin deze kaart niet heel geweldig scoorde. In de meeste tests scoort de GT 1010 gemiddeld 30% lager dan de bestaande GT 1030, wat het geen upgrade maakt in de huidige markt.Bronnen: 9550pro, Benchleaks, Colorful

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments