NVIDIA GeForce RTX 3070 Ti in pre-build PC verschenen


Een nog niet aangekondigde, maar wel bevestigde nieuwe videokaart van NVIDIA is verschenen in een zogenaamd pre-build systeem. Het zou gaan om de RTX 3070 Ti, een krachtigere versie van de RTX 3070. Het systeem van Lenovo zou onder andere beschikken over een Intel Core i7-10700K processor, 32GB DDR4-geheugen en een 1TB SSD, maar als videokaart wordt de RTX 3070 Ti genoemd met maar liefst 16GB GDDR6-geheugen. Ter vergelijking, de huidige RTX 3070 doet het met 8GB GDDR6.

Veel details over de Ti-versie van de RTX 3070 zijn helaas nog niet bekend gemaakt. Vermoedelijk zal deze als basis de GA102-chip krijgen en qua cores tussen de RTX 3070 en RTX 3080 gaan zitten en naar eerdere geruchten zou deze Ti ook 10GB GDDR6X-geheugen krijgen in plaats van de door Alternate benoemde 16GB GDDR6-geheugen.

Inmiddels is de productpagina van het systeem verwijderd van de site van de Duitse Alternate. Of het hier ging om een typefout of dat het systeem te vroeg online is gezet, is helaas nog niet bekend.Bronnen: Gamestar

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.