NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti met 12GB VRAM verschenen


De GeForce RTX 3080 Ti lijkt er binnenkort aangekomen, althans, als we deze recent verschenen afbeelding moeten geloven. Waar NVIDIA de RTX 3080 inmiddels al een tijd geleden uitgebracht heeft is het sinds het begin al bekend dat er een krachtigere Ti-variant aan zou komen. Vele geruchten verschenen, waar de RTX 3080 Ti eerst in januari uit zou komen werd dat opgeschoven naar uiteindelijk halverwege mei. Ook werd er gesproken over maar liefst 20GB VRAM, al lijkt dat inmiddels bijgesteld te zijn naar 12GB.

Als we kijken naar de verschenen variant gaat het om een vrij standaard model van MSI: de Ventus 3x. Dit type beschikt over een drietal fans met een verder donkergrijze afwerking. Uiteraard zal dit niet de enige variant op de RTX 3080 Ti zijn, elk merk wat kaarten met een non-Ti RTX 3080 maakt zal zeer waarschijnlijk ook custom modellen uitbrengen met de krachtigere Ti-specificaties.

Volgens geruchten gaat de RTX 3080 Ti beschikken over 10240 CUDA cores, ongeveer evenveel als de 10496 van de RTX 3090, en 12GB GDDR6X-geheugen op een 320 bit-bus, wat iets meer is dan de 10GB van de huidige RTX 3080. Als laatste zal de Ti-variant beschikken over een vermogen van 320 watt, wat gelijk is aan de huidige RTX 3080.

Wanneer de RTX 3080 Ti precies in winkel komen is nog niet bekend gemaakt. Net als alle andere videokaarten die op het moment te koop, maar niet verkrijgbaar zijn, blijft het de vraag hoe groot de kans is dat je er überhaupt een in huis haalt voor een normale prijs.Bronnen: Lok LOK via Facebook

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.