Nvidia GeForce RTX 4070 Ti Review


Het is eindelijk zo ver, nieuwe generatie Nvidia GeForce kaarten met een adviesprijs onder de 1000 euro zijn een feit. In deze video bekijken we hoe deze nieuwe chip presteert in 27 verschillende games op 3 resoluties, en kijken we hoe Gigabyte hun Gaming OC en de prachtige witte Aero het doen:

Mocht je in een luie bui zijn en heb je geen zin om een hele video te kijken? Jammer, als je alle details wil weten zit er echt niks anders op. Als je echt te lui bent om 10 tot 15 minuten te investeren voor je aankoop van een 900-1000 euro kostende videokaart, vooruit dan: De RTX 4070 Ti is an sich dik prima: iets rapper dan een RTX 3090 Ti, maar veel efficienter, en vergeleken met de RTX 4080 op basis van adviesprijs eigenlijk geen slechte deal (RTX 4080 kost dan 50% meer voor 20-25% meer prestaties op hogere resoluties). De vraag is alleen wat ze echt gaan kosten de komende dagen.

Wat de Gigabyte kaarten betreft, het is natuurlijk niet meer dan logisch dat wanneer je mega koelers op een relatief zuinige chip plaatst dat je de kaarten zonder al te veel geluid lekker koel kan houden. Helaas doet Gigabyte dat in hun standaard profiel niet, die is echt onnodig luid, maar in het tweede stille profiel zijn ze echt uitstekend. Zet je ze daarin, dan zijn ze keurig stil, keurig koel, en zien ze er ook lekker goed uit. Vooral de Aero, die normaliter niet veel meer zal kosten dan de verder grotendeels gelijkwaardige Gaming OC. De enige vraag is natuurlijk wat ze echt gaan kosten, iets wat we de komende weken zullen ontdekken. Als het lukt de meerprijs schappelijk te houden vinden we het keurige opties:


Vragen over de producten die we bespreken? Aankoopadvies nodig of gewoon gezellig chatten met ons? Je vindt ons op:
Onze Discord server voor chat en tech talk (gratis en geen installatie noodzakelijk).
Techtesters YouTube
Techtesters op Instagram
Foritain op Twitter (auteur, test-chef)
Nadalina op Twitter (baas, foto-heldin)Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.