NVIDIA kondigt GeForce RTX 3060 Ti aan


Vandaag heeft NVIDIA de GeForce RTX 3060 Ti officieel aangekondigd. Deze nieuwe videokaart komt vanaf 2 december verkrijgbaar vanaf 420 euro.

Hoewel alle details van deze nieuwe videokaart al bekend waren in de loop naar deze dag, is de officiële aankondiging toch het moment waarop alle details 100% bevestigd worden. Deze nieuwe RTX zal zich qua performance tussen de RTX 2080 Super en RTX 3070 plaatsen, maar NVIDIA geeft daarbij wel aan dat er naast de Ti nog meer RTX 3060’s uit zullen komen.

NVIDIA’s GeForce RTX 3060 Ti beschikt over 4864 CUDA-cores en 8GB GDDR6-geheugen met een maximale bandbreedte van 448GB/s. Het grafisch vermogen zal rond de 200 watt gaan liggen en zal gevoed worden via een 12 pin-aansluiting. Met deze specificaties zal de kaart voornamelijk geschikt zijn voor 1080P- en 1440P-gaming.

Mocht je hier toch zijn, check ook gelijk onze videoreview!

NVIDIA heeft de RTX 3060 Ti vandaag aangekondigd welke vanaf 2 december leverbaar zal worden, al geven verschillende webshops nu een levertijd na 4 december aan. Ook heeft NVIDIA gelijk de adviesprijs meegegeven, welke minstens €419 zal betreffen. Hoe de voorraden zich gaan verhouden tegenover de vraag moet nog blijken, met alle andere reeds verkrijgbare RTX 30-series is dit namelijk nog steeds niet op orde.Bronnen: NVIDIA

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.