NVIDIA kondigt RTX 3050 op 4 januari aan, verkrijgbaar vanaf 27 januari


Videocardz.com heeft bevestiging gekregen dat NVIDIA’s GeForce RTX 3050 op 4 januari aangekondigd zal worden. Deze RTX 3050 zal het minst krachtige model van de RTX 30-serie worden, al blijft het de vraag of de prijs hier ook naar zal zijn. Vanaf 27 januari komt de grafische kaart in de virtuele schappen te liggen.

Dat NVIDIA deze kaart op 4 januari aan zal kondigen is geen toeval, dat vind namelijk plaats tijdens CES 2022. De Consumer Electronics Show (CES) is wereldwijd het grootste tech-evenement, en vind elk jaar plaats in januari met als locatie: Las Vegas!

Van de RTX 3050 wordt verwacht dat deze een GA106-150 grafische chip aan bord krijgt samen met 8GB grafisch geheugen op een 128-bit bus. Hiermee neemt de kaart het op tegen de RX 6500XT van AMD die in de loop van komend jaar verwacht wordt.Bronnen: Videocardz.com, kopite7kimi

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.