NVIDIA leaked zelf de RTX 4070?


NVIDIA was blijkbaar klaar met alle leaks en besloot daarom ook zelf om de videokaart te bevestigen. Zo ver als we weten word de RTX 4070 dus niet de 4070TI gepubliceerd op 13 april dit jaar.

De videokaart werd gebruikt voor NVIDIA Reflex demo in Counter Strike 2. Niet alleen Counter Strike 2 maar ook een aantal andere competitive shooters gaan deze technologie ondersteunen.

Volgens NVIDIA gaat de RTX 4070 2ms minder latency geven als NVIDIA Reflex aan staat. Zo word de latency veel lager dan bij de RTX 3060 en GTX 1060, deze kaarten werden gebruikt als vergelijking.


RTX 4070 in Counter Strike 2, bron: The Verge, NVIDIA

Als de leaks allemaal kloppen zou de RTX 4070 uitgerust zijn met AD104 met 5888 CUDA Cores, ook zou de kaart beschikken over 12GB GDDR6X geheugen net zoals de TI versie maar dan een stukje goedkoper.Bronnen: Videocardz,The Verge,NVIDIA

Meer Techtesters? Vragen over de producten die we bespreken? Je kan ons vinden op:
Techtesters YouTube
Nadalina op Twitter (Chef de Video)
Foritain op Twitter (Test Chef)
Techtesters op Instagram

Over David
Van oppassen op de kinderen tot team TechTester. Met de kennis vanuit het gamen, het bouwen van wat computertjes, en leermeester Stephan moet het vast goed komen om wat nieuws berichten, reviews en computers te maken toch?