NVIDIA: leveringsproblemen kunnen nog maanden aanhouden


De nieuwe RTX 3000-serie kampt al sinds de launch met grote voorraadtekorten, zo groot dat bij de launch de kaarten zo uitverkocht waren en nog steeds zeer beperkt te koop zijn.

Zo heeft NVIDIA aan PCMag laten weten dat het zelfs meerdere maanden kan duren voordat de voorraden van de nieuwe RTX 3070, 3080 en 3090 helemaal op orde zijn. Volgens het merk is er nog nooit zo’n snelle sprong in de productie gemaakt, maar toch blijkt het niet genoeg te zijn geweest; de kaarten zijn nog steeds slechts in mondjesmaat verkrijgbaar voor veelal woekerprijzen.

Mocht je ze nog niet gezien hebben, check ook onze videoreviews. Sidenote is wel dat deze kaarten helaas nog erg slecht verkrijgbaar zijn.

NVIDIA’s nieuwe RTX-videokaarten zijn nu al een tijdje te bestellen, of eigenlijk pre-orderen met verschillende adviesprijzen. Zo kost de RTX 3070 minstens €520, de RTX 3080 €720 en de RTX 3090 €1400. Let op, dit zijn adviesprijzen, door de beperkte voorraad kunnen de prijzen hoger liggen.Bronnen: PCMag

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.