NVIDIA RTX 2060 met 12GB krijgt 2176 CUDA-cores


Ondanks dat NVIDIA al een lange tijd nieuwe RTX 30-serie GPU’s aan het maken is, verschijnen er steeds meer geruchten over een geüpgrade RTX 2060. Van deze kaart is bekend dat de nieuwe variant 12GB-grafisch geheugen aan boord krijgt in plaats van 6GB voor zijn voorganger en 8GB voor de SUPER-variant.

Nieuwe details zeggen dat de kaart verder 2176 CUDA-cores krijgt, evenveel als zijn SUPER-voorganger. Verder zou het TDP op 184W liggen, wat iets hoger ligt dan de 160W van de RTX 2060 6GB, en de 175W van de RTX 2060 SUPER.

Waarom? Dat is nog niet helemaal duidelijk. NVIDIA heeft tot op heden nog niks bekend gemaakt over een opvolger van de bestaande RTX 2060, dus blijft dit een bijzondere gewaarwording. VideoCardz.com denkt dat NVIDIA op 7 december de nieuwe RTX 2060 12GB aan gaat kondigen, dus is het voor die tijd wachten op meer details. Over de prijs is ook nog niks bekend, dat deze niet goed verkrijgbaar zal zijn is met de tekorten tegenwoordig niet meer dan aannemelijk.Bronnen: EEC via momomo_us, Videocardz.com [1], Videocardz.com [2]

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments