NVIDIA schrapt vermoedelijk RTX 3080 20GB en RTX 3070 16GB


Mogelijk gaat NVIDIA toch geen varianten van de RTX 3080 en RTX 3070 uitbrengen met meer geheugen. Dit is in tegenstelling tot eerder gelekte details.

Eerder deze maand kwamen er vanuit meerdere bronnen berichten dat NVIDIA van plan zou zijn om van de RTX 3080 en RTX 3070 varianten uit te brengen met meer geheugen, echter zou dit plan volgens Videocardz.com gecanceld zijn.

Een paar dagen geleden verscheen er in typenummers van onder andere Gigabyte een verwijzing naar een RTX 3080 met 20GB in plaats van 10GB en een RTX 3070 met 16GB in plaats van 8GB, maar dat zou geschrapt zijn.


Of NVIDIA de kaarten heeft gecanceld of van plan is deze later in het komende jaar te introduceren is nog niet bekend, in ieder geval zullen deze kaarten niet op korte termijn uitkomen.Bronnen: Videocardz.com

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.