NVIDIA stelt de RTX 3050 morgen beschikbaar, wat kan je verwachten?


NVIDIA lijkt morgen eindelijk de verkoop van de nieuwe GeForce RTX 3050 te starten. Vandaag zullen naar alle waarschijnlijkheid de eerste reviews van deze kaart verschijnen, met beschikbaarheid in de winkels vanaf morgen om 15:00 CET.

De RTX 3050, op het moment de eenvoudigst uitgeruste RTX-GPU, heeft onder andere 2560 CUDA-cores, 8GB GDDR6-geheugen op een 128-bit bus en een maximaal vermogen van 130W. NVIDIA lijkt geen eigen ontwerp koeler (Reference Design) van de RTX 3050 uit te brengen, hij komt enkel als custom model op de markt.

De eerste benchmarks zijn inmiddels ook al verschenen, waarbij de RTX 3050 ongeveer gelijk scoort met de GeForce GTX 1660 Ti, het topmodel van de oudere generatie Turing-kaarten. Om te voorkomen dat de RTX 3050 vooral door miners gekocht zal worden heeft NVIDIA naar alle waarschijnlijk een begrenzer ingebouwd, zodat deze lage prestaties met mining zal behalen.

NVIDIA heeft de GeForce RTX 3050 een adviesprijs gegeven van $249 USD. Deze prijs betekend helaas maar weinig, omdat de kaart enkel door andere merken als custom model uitgebracht zal worden, welke deze zelf een prijskaartje kunnen geven. Ook is het niet meer dan aannemelijk dat er meer vraag dan aanbod zal zijn, met als gevolg extra hoge prijzen en kleine voorraden.Bronnen: NVIDIA, Videocardz.com

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.