NVIDIA toont met RTX 2050 en MX500-serie nieuwe mobiele GPU’s


Vrij onverwacht heeft NVIDIA een aantal nieuwe mobiele grafische kaarten uitgebracht. Deze grafische chips, speciaal bedoeld voor laptops en andere mobiele devices, zullen bedoeld zijn voor het lagere tot middensegment. Van deze nieuwe GPU’s waren tot dusver nog amper details bekend, het komt dus ergens als een verrassing dat NVIDIA deze nu heeft aangekondigd.

Het eerste model, de mobiele RTX 2050, zal gaan beschikken over de GA107 GPU met 2048 CUDA-cores. Er zijn 16 RT-cores, 64 Tensor-cores en de kloksnelheid betreft 1.155MHz met boost tot 1.477MHz. Het geheugen van 4GB groot is op basis van GDDR6 op een 64-bit bus, met een bijbehorende geheugensnelheid van 14Gbps. Het TDP ligt tussen de 30 en 45W.

Verder zijn er ook nog twee MX-modellen getoond, namelijk de MX570 en de MX550. Als eerste de MX550, welke een upgrade is van de bestaande MX450 met meer shaders en een hogere geheugensnelheid, verder maakt deze gebruik van een onbekende hoeveelheid GDDR6-geheugen. Van de MX570 is bekend dat deze dezelfde GA107 GPU gebruikt als de RTX 2050 en GDDR6-geheugen, maar meer is nog niet vermeld.Bronnen: NVIDIA via Videocardz.com, ComputerBase

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments