NVIDIA werkt aan GeForce GTX 1630, lancering 31 mei


Het lijkt er op dat NVIDIA van plan is binnenkort een nieuwe GeForce GTX-grafische kaart uit te brengen. Het gaat om de GeForce GTX 1630, een van de eerste GTX-modellen sinds tijden, welke grotendeels gebaseerd zal zijn op de bestaande GTX 1650.

Qua specificaties zal de GeForce GTX 1630 gaan beschikken over 512 CUDA-cores, 4GB GDDR6 geheugen met een snelheid van 12Gbps en een vermogen van 75W. Dit kleine vermogen betekend ook dat de kaart geen aparte voedingsadapter nodig zal hebben, een PCIe-slot kan die 75W namelijk al leveren. Ter vergelijking heeft de bestaande GTX 1650 met 896 stuks bijna het dubbele aantal CUDA-cores, maar met zo’n 1.6GHz een stuk lagere kloksnelheid dan de 1800MHz van de nieuwe GTX 1630.

Vermoedelijk gaat NVIDIA deze nieuwe grafische kaart op 31 mei aankondigen. Tot die tijd is het afwachten tot er meer details gelekt worden, of NVIDIA zelf alvast wat informatie deelt.Bronnen: Videocardz.com

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.