NVIDIA’s GeForce GTX 1630 wordt vandaag aangekondigd


NVIDIA zal naar alle waarschijnlijkheid vandaag de nieuwe GeForce GTX 1630 aankodigen. Deze grafische kaart zal een van NVIDIA’s low-end modellen zijn, en is de eerste GTX-kaart sinds de RTX 30-serie aangekondigd is. Eerder deze week verschenen er al afbeeldingen van de mogelijke custom modellen van Colorful en MSI, deze zullen ook binnenkort verkrijgbaar komen.

Qua specificaties zal de GeForce GTX 1630 gaan beschikken over 512 CUDA-cores, 4GB GDDR6 geheugen met een snelheid van 12Gbps en een vermogen van 75W. Dit kleine vermogen betekend ook dat de kaart geen aparte voedingsadapter nodig zal hebben, een PCIe-slot kan die 75W namelijk al leveren. Ter vergelijking heeft de bestaande GTX 1650 met 896 stuks bijna het dubbele aantal CUDA-cores, maar met zo’n 1.6GHz een stuk lagere kloksnelheid dan de 1800MHz van de nieuwe GTX 1630.

Vandaag zal NVIDIA de GeForce GTX 1630 officieel aankondigen.Bronnen: Videocardz.com

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments