“NVIDIA’s mobiele MX550 scoort gelijk aan Ryzen 9 5900HS-GPU”


Testresultaten van NVIDIA’s low-end mobiele GPU, de MX550, zijn verschenen. In de zogenaamde PassMark-benchmark behaalde de MX550 een score van 5014 punten, wat erg in de buurt komt van de 4968 punten die de ingebouwde grafische kaart van de AMD Ryzen 9 5900HS behaalde. Ter vergelijking scoren andere desktop-grafische kaarten, zoals de R9 270X van AMD en de GTX 1050 van NVIDIA, ongeveer gelijk met scores rond de 5000 punten.

Van de MX550 zijn nog maar weinig specificaties bekend, naast dat deze over GDDR6-geheugen gaat beschikken. De MX550 is de opvolger van de MX450, een van de lower-end GPU’s. Functies zoals DLSS en raytracing zal je niet vinden op de MX550, al betekend dit wel dat het een goedkopere grafische chip zal zijn.

Het is helaas nog niet bekend wanneer NVIDIA deze grafische chips beschikbaar gaat stellen voor laptopfabrikanten.Bronnen: PassMark via TUM_APISAK

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.