NVIDIA’s professionele RTX A6000 vanaf vandaag verkrijgbaar


De eerder geïntroduceerde RTX A6000 van NVIDIA zal vanaf vandaag verkrijgbaar zijn op de Amerikaanse webshop van NVIDIA, binnenkort zal hij ook in Europa verkrijgbaar zijn.

NVIDIA’s RTX A6000 zal gericht zijn op workstations met hoge grafische last en is daarbij voorzien van actieve koeling. De kaart maakt gebruik van de nieuwste Ampere-architectuur waar de nieuwe RTX 30-serie ook over beschikt, waarbij de A6000 zal beschikken over 10752 CUDA-cores (tegenover 10496 bij de RTX 3090), 48GB GDDR6-geheugen en een viertal DisplayPort 1.4-aansluitingen. Het TDP zal 300W betreffen en het geheugen kan een snelheid tot 16Gbps hanteren.

Op het moment is NVIDIA de enige die de RTX A6000 in de webshop heeft staan, en dit voor een dikke $4650. Wanneer de kaart precies in Europa zal uitkomen en voor welke europrijs is nog niet bekend, dit wordt snel verwacht.Bronnen: NVIDIA

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.