“NVIDIA’s RTX 3050 gaat over 8GB grafisch geheugen beschikken”


Nieuwe geruchten zeggen dat NVIDIA de RTX 3050 uit gaat rusten met 8GB grafisch geheugen. Deze RTX 3050 zal het minst krachtige en goedkoopste model van de RTX 30-serie worden, maar zal hierdoor zeker geen lage performance bieden.

Van de RTX 3050 wordt verwacht dat deze een GA106-150 grafische chip aan bord krijgt samen met 8GB grafisch geheugen. Hiermee neemt de kaart het op tegen de toekomstige RX 6500XT van AMD die in de loop van komend jaar verwacht wordt.

Een vernieuwde versie van de RTX 2060 zit er ook aan te komen, welke in plaats van 6GB over 12GB grafisch geheugen beschikt. Van deze kaart is het vrijwel zeker dat NVIDIA deze aan zal kondigen in december dit jaar. Of de nieuwe RTX 3050 dit jaar nog uitgebracht zal worden is helaas niet bekend. Net als bij alle bestaande kaarten zal de kaart echter niet voor MSRP beschikbaar zijn.Bronnen: Videocardz.com, kopite7kimi

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.