“NVIDIA’s RTX 3050 komt uit in Q2 2022, en wordt krachtiger dan de GTX 1660 SUPER”


Videocardz.com heeft uit bronnen vernomen dat NVIDIA’s nog uit te brengen GeForce RTX 3050 krachtiger zal gaan worden dan de bestaande GTX 1660 SUPER. Deze RTX 3050 zal het minst krachtige en goedkoopste model van de RTX 30-serie worden, maar zal hierdoor zeker geen lage performance bieden.

Van de RTX 3050 wordt verwacht dat deze een GA106-150 grafische chip aan bord krijgt samen met 8GB grafisch geheugen. Hiermee neemt de kaart het op tegen de toekomstige RX 6500XT van AMD die in de loop van komend jaar verwacht wordt.

Een vernieuwde versie van de RTX 2060 zit er ook aan te komen, welke in plaats van 6GB over 12GB grafisch geheugen beschikt. Van deze kaart is het vrijwel zeker dat NVIDIA deze aan zal kondigen in december dit jaar. Of de nieuwe RTX 3050 dit jaar nog uitgebracht zal worden is helaas niet bekend. Net als bij alle bestaande kaarten zal de kaart echter niet voor MSRP beschikbaar zijn.Bronnen: Videocardz.com

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.
Abonneer
Abonneren op
guest
3 Reacties
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
govie
8 maanden geleden

Vandaag nog gekeken, 3060ti voor 717 euro……. Het is knettergek.

govie
8 maanden geleden
Reply to  Jochem

Heel jammer dat door crypto hele markten worden stilgelegd. De hardwaremarkt maar ook de gamingmarkt. Want een 2077 game van 60 euro ga je niet kopen zonder een systeem dat het fatsoenlijk kan afspelen. Gewoon een heel trieste zaak.