NVIDIA’s volgende generatie grafische kaarten krijgt vermogen tot 600W


Uit redelijk betrouwbare bronnen is naar voren gekomen dat NVIDIA werkt aan een drietal nieuwe grafische kaarten, welke de huidige RTX 30-serie op zullen volgen. Een drietal productcodes laten zien dat NVIDIA een aantal modellen al in ontwikkeling heeft, vermoedelijk de drie sterkste modellen van de line-up. Het krachtigste model van het stel wordt de vermoedelijke opvolger van de RTX 3090 Ti, en krijgt 24GB grafisch geheugen met een snelheid van 21Gbps en een vermogen van 600W.

Vorig jaar zijn er al mogelijk prijzen van de toekomstige RTX 40-serie van NVIDIA verschenen. In de nieuwe line-up zijn verschillende modellen te zien, namelijk de RTX 4050, RTX 4060, RTX 4070, RTX 4080 en de RTX 4090, met van een aantal ook een Ti-model. Prijzen variëren van $279 voor de RTX 4050, tot maar liefst $2999 voor de RTX 4090. Of de serie zal beginnen met de RTX 40- of 50-naamgeving is nog niet helemaal bekend, het getal vier wordt in sommige culturen namelijk als een ongeluksgetal beschouwd.

Hoewel de huidige kaarten van de RTX 30-serie nog steeds niet goed op voorraad zijn, en daarbij nog steeds meer dan de adviesprijs kosten, is NVIDIA al bezig met de volgende generatie grafische kaarten. Op het moment van schrijven is er nog weinig concrete informatie over de nieuwe generatie RTX-kaarten, we houden het in ieder geval goed in de gaten.Bronnen: kopite7kimi, Graphically Challenged

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.
Abonneer
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments