NVIDIA’s volgende topmodel krijgt tot 48GB geheugen en een vermogen van 800W


Uit pas verschenen geruchten blijkt dat NVIDIA’s volgende topmodel, de mogelijke RTX 4090 Ti of zelfs Titan, over flinke specificaties kan gaan beschikken. Er wordt gesproken over kaart met maar liefst 18176 CUDA-cores, 48GB GDDR6X-geheugen met een snelheid van 24Gbps en een vermogen tot 800W.

Ter vergelijking heeft de huidige RTX 3090 Ti 24GB GDDR6X-geheugen en een vermogen van 450W, met het nieuwe topmodel worden deze specs in ieder geval al verdubbelt.

Of er op korte termijn ook daadwerkelijk een kaart gaat komen met deze specificaties is nog niet 100% zeker. In ieder geval is NVIDIA bezig met de ontwikkeling van een grafische kaart met deze specificaties, mocht het merk besluiten om deze ook daadwerkelijk uit te brengen zal het in ieder geval een veelbelovend model worden.Bronnen: kopite7kimi

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.