NZXT H700 Nuka Cola review


Dat wij een beetje voorliefde hebben voor de NZXT H700 zal niemand zijn ontgaan. We waren positief in de review, gebruikten hem veelvuldig voor mooie builds en de stream guide, en we besparen al eens een speciale PUBG editie. Uiteraard doen we even een samenvatting hieronder, maar echt veel nieuws hebben we niet te vertellen. Wel wat nieuws hebben we om te showen, want wederom heeft een special edition van NZXT ons bereikt en van deze Nuka Cola hebben ze in onze optiek toch echt iets moois gemaakt:s


Samenvatting


Een korte samenvatting voor zij die geen video kunnen of willen kijken. Als je verder scrollt vind je ook de specificaties vanuit NZXT zelf

Kijken we anno 2019 puur naar de basis van de NZXT H700, die inmiddels tussen de 130 en 150 euro te koop is, dan zien we vooral de bevestiging van wat wij al een tijd roepen. Het is een prachtige case, top bouwkwaliteit in die prijsklasse, keurige afwerking ook, en het is vooral een hele fijne case om mee te werken. Met ruim kabelmanagement, handige details zoals een één-knop-paneel-los optie, kabelgoten en grote PSU shroud is hij enorm beginner-vriendelijk, en met 4 fans direct uit de doos hoef je ook niet extra te investeren in koeling. Goed, je wilt vermoedelijk wel een Kraken kopen voor de looks en die blijven duur, maar het hoeft niet.

Hoewel de goedkopere H500 voor velen voldoende is vind ik de maat van de H700 toch erg fijn. Ruim genoeg voor een high-end build, maar niet te groot dat het er leeg uit ziet met ‘slechts’ luchtkoeling of een all-in-one. Alles is net even een stukje dikker om duidelijk te maken dat dit geen 100 euro case is, maar een luxere. Daarbij kan je nog wat kleurstellingen kiezen, al is het grotendeels aan jou om het binnenwerk te laten showen.

Zijn er dingen waar je echt rekening mee moet houden? Niets serieus. Zorg wel voor één aantrekkelijke SATA SSD zodat je de ruimte onderin mooi houdt, en hou er rekening mee dat de –i variant met ‘slimme’ controller inmiddels (de H700i gaat al even mee) van het oudere type is en dus niet met de nieuwere accessoires om kan gaan. In mijn optiek pak je dus beter een H700 zonder i toevoeging, en koop je beter los een Hue 2 RGB of Aer 2 fan kit voor de nieuwste controller en extra RGB mogelijkheden.

Wat de Special Edition betreft? Tot zover je deze sowieso nog ergens kan vinden, los van de enorm hoge prijs die enkel voor echte fans interessant zal zijn is het wel een kunstwerkje. De pin-up is prachtig, we zien wat extra details die de PUBG bijvoorbeeld niet had, dus voor die fanboy is het wel een hele leuke. Je zou kunnen zeggen dat de prijs belachelijk is, maar een fan geeft vermoedelijk flink meer uit aan nutteloze merch, nu heb je praktisch een vette casemod die je praktisch niet zelf zou kunnen doen voor deze meerprijs en in een normale hoeveelheid tijd. De H700 is en blijft objectief onze favoriete case in zijn klasse en kan prima opboxen tegen 200 euro monsters, dus als jij gek wordt van een Special Edition, geen reden om er niet voor te gaan.

Deze case is o.a. te koop bij Megekko.nl


Vragen over onze reviews of de producten die we bespreken? Je vindt ons op:
Onze Discord server voor chat en tech talk (gratis en geen installatie noodzakelijk).
Techtesters YouTube
TechtestersLive op Twitch
Foritain op Twitter (auteur, test-chef)
Nadalina op Twitter (baas, foto-heldin)

Specificaties
Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.