NZXT introduceert N7 & N5 Z690 ATX moederborden


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van NZXT

NZXT kondigt de introductie van het NZXT N7 & N5 Z690 moederbord aan. Het nieuwste Intel ATX-moederbord met de eigenschappen en uitstraling waar pc-bouwers zo van houden.

De NZXT N7 Z690 maakt zorg voor een nog betere ervaring dan bouwers inmiddels van NZXT verwachten. Met de nieuwste Intel chipset, ondersteuning voor Intel’s 12e generatie Alder Lake CPU’s, PCIe Gen 5.0, Wi-Fi 6e en bluetooth V5.2 voldoet het moederbord aan alle voorwaarden om een echt krachtige gaming-pc te maken.

De nieuwe N5 heeft alle eigenschappen van de N7 maar zonder de metalen afdekking. Zo krijgt de gebruiker alle functionaliteiten voor een lagere prijs. De keuzemogelijkheid zorgt dat meer mensen de kans hebben om een gaming-pc te bouwen, die precies op hun wensen aansluit.

Kenmerken N7 Z690
– Ontworpen met de Intel® Z690-chipset
– Compatibel met Intel®-processoren van de 12e generatie type Core™ i9, Core™ i7 en Core™ i5
– 12+1 DrMOS voedingsfase layout en 6-laags PCB’s
– Intel Wi-Fi 6E draadloze verbindingen en Bluetooth V5.1
– Drie M.2 aansluitingen voor opslagruimte
– Ondersteunt het overklokken van geheugensnelheden tot 5000 MHz en Intel® XMP 2.0
– 8-kanaals high definition audio

SLIMME AANSTURING
De N7 Z690 beschikt over belangrijke functies van onze RGB- en ventilatorcontroller, waardoor vier RGB-verlichtingskanalen en zeven ventilatorkanalen intuïtief kunnen worden bediend via CAM. Verlichtingsaccessoires van alle fabrikanten worden ondersteund.

VERBLUFFEND VAKMANSCHAP
De metalen afdekking is beschikbaar in wit of zwart, voor een look die naadloos prachtig opgaat in de achtergrond van een NZXT H-serie case met een strakke uitstraling.

BOUWEN MAKKELIJKER GEMAAKT
De N7 Z690 beschikt over Wi-Fi 6e-connectiviteit en maakt gebruik van alle PCI express rijstroken die beschikbaar zijn via de CPU en de chipset. De layout van de N7 maakt de installatie soepeler door een geïntegreerde I/O shield en optimaal geplaatste headers.

Kenmerken N5 Z690
– Ontworpen met de Intel® Z690-chipset
– Compatibel met Intel®-processoren van de 12e generatie type Core™ i9, Core™ i7 en Core™ i5
– 8+1 DrMOS voedingsfase layout
– Intel Wi-Fi 6E draadloze verbindingen en Bluetooth 5.2
– Vier M.2 aansluitingen voor opslagruimte
– Ondersteunt het overklokken van geheugensnelheden tot 5000 MHz en XMP
– 8-kanaals high definition audio

MINIMALISTISCH DESIGN
De N5 heeft een strak PCB-ontwerp in zwart of wit. Met geïntegreerde koelelement voor de bovenste NVMe-drive.

SLIMME AANSTURING
De N5 Z690 ondersteunt intuïtieve besturing van vier RGB-verlichtingskanalen en zes ventilatorkanalen via CAM. De verlichtingsaccessoires van alle merken worden ondersteund.

ADVIESPRIJZEN
N7 Z690: €299,99
N5 Z690: €239,99Bronnen: NZXT

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.