Productpagina NZXT Kraken X61
Productpagina NZXT Kraken X41


Enkele dagen geleden zette ik mijn review van de NZXT Phantom 820 online. Een behuizing waarin ik, met hulp van een paar mooie andere onderdelen, een praktisch complete NZXT-build heb gemaakt. Een cruciaal onderdeel van die build was uiteraard de koeling, welke kwam in de vorm van een NZXT Kraken X61 en Kraken X41, de twee recente AIO waterkoelers van het Amerikaanse bedrijf.

De X61 is de opvolger van de X60, welke ik een tijd geleden al heb gereviewd (En jawel, de X41 volgde de X40 op), een gedeelte van de review zal uiteraard gaan om de vergelijking. Voor mensen die die review niet hebben gelezen: De Kraken X60 is de krachtigste AIO waterkoeler welke ik tot dus ver heb kunnen testen, en tevens de meest uitgebreide met o.a. een leuk softwarepakket en RGB verlichting. Maar er waren ook wel wat opmerkingen: Zo was een high-end luchtkoeler op lage toeren toch nog wat stiller, en was de garantie van slechts 2 jaar niet heel lang.

De garantie is in elk geval verbeterd, want je krijgt nu 6 jaar garantie op de X61 en X41. Wat prijs betreft zijn het nog wel de wat duurdere alternatieven: De X41 kost op dit moment ca 100 euro, de X61 iets meer dan 130 euro. Nu de vraag hoe het met de rest van de veranderingen zit…

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.