NZXT toont eerste eigen AMD B550-moederbord


Hoewel NZXT er vooral bekend om staat om behuizingen te produceren heeft het merk ook enige moederborden in het assortiment. Recent heeft het merk een nieuwe toevoeging getoond, wat het eerste moederbord van NZXT zal zijn met een AMD-chipset: de N7 B550. Dit moederbord maakt (je verwacht het niet) gebruik van een B550-chipset en biedt daarmee ondersteuning voor de Ryzen 5000, 4000 en 3000 series processors.

De N7 B550 zal voorzien zijn van PCIe 4.0 en WiFi 6e. Daarbij zijn er twee M.2-connectors voor opslag en kan er DDR4-geheugen tot 4733MHz geplaatst worden met XMP. Net als alle andere moederborden van NZXT is het zichtbare gedeelte grotendeels voorzien van metalen beplating in de kleuren zwart en wit, om zo een strakke build mogelijk te maken. Tot voorheen maakte het merk alleen moederborden met Intel-chipsets, dat waren de Z370, Z390 en Z490 serie chipsets.

NZXT’s N7 B550 krijgt een prijskaartje mee van €229,99. Wanneer het bord precies in Europa verkrijgbaar komt is nog niet bekend, vanaf vandaag zal hij in ieder geval wel al in de VS te bestellen zijn.Bronnen: NZXT

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.