NZXT toont tweetal capture cards voor contentmakers


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van NZXT

NZXT kondigt vandaag zijn eerste stap in streaming aan met twee externe capture kaarten: de Signal 4K30 en HD60 en de bijbehorende chatkabel.

Met de NZXT Signal capture kaarten kunnen contentmakers zonder grote investeringen beginnen met streamen. Sluit gewoon aan op een USB gen 3.2-port en een HDMI-apparaat, bijvoorbeeld een gameconsole, camera of computer, en je bent helemaal klaar voor streaming met allerlei video-opnamesoftware, zoals OBS.

De Signal 4K30- en HD60-capture kaarten hebben allebei alle features die nodig zijn voor fantastisch streamen en opnemen. Alle instellingen van de opnamekaarten zijn volledig NZXT CAM-gevalideerd.

4K30
De 4K30 is ideaal voor eersteklas video in 4K-resolutie met 30 frames per seconde en HDR-opnames in 4K met 60 frames per seconde, 1440p bij 144 frames per seconde, of 1080p bij 240 frames per seconde, zonder enige vertraging. Gamers met de laatste generatie consoles en geavanceerde gaming-pc’s spelen zo in realtime op topkwaliteit.

HD60
De HD60 is ideaal voor topkwaliteit video-opnames voor Twitch en YouTube Live met een 1080p-resolutie en 60 frames per seconde bij gaming in 4K, 1440p, of 1080p bij 60 frames per seconde, zonder enige vertraging. Deze ondersteuning van passthrough is gebruikelijk voor de meeste instap monitors en 4K tv’s. De HD60 is perfect voor streamers die alleen 1080p opnames nodig hebben van een vorige generatie console, Nintendo Switch of een camera met HDMI-uitgang.

Beide Signal capture kaarten kunnen rechtstreeks verbinding maken met OBS, Streamlabs en andere streamingsoftware. Ze zijn bovendien compatibel met Skype, Zoom, Discord en andere software voor videobellen.

Accessoires die samen met de Signal capture kaarten worden uitgebracht
Naast de nieuwe Signal capture kaarten komt NZXT met de chatkabel. Met deze 2 m lange kabel kun je gemakkelijk via je koptelefoon luisteren naar console-audio en het geluid opnemen in je stream, door gewoon in te pluggen in de lijningang van je moederbord. Ideaal voor degenen die gebruik maken van een headset met ingebouwde microfoon, die rechtstreeks op de controller is aangesloten.

Prijs
HD60: € 139,99
4k30: € 179,99Bronnen: NZXT

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.