Onaangekondigde Intel Core i5-12400F was kort verkrijgbaar


Een nieuwe processor van Intel is kort verkrijgbaar geweest bij een Peruaanse webshop. Dit is verschenen op een website, welke daarbij ook in staat was een te bestellen die ook nog geleverd werd. Het gaat om de Intel Core i5-12400F, een six-core processor met 12 threads en een vermogen van 65W. Deze zogenaamde F-variant van de i5 heeft geen geïntegreerde grafische kaart, waardoor deze niet zonder losse grafische kaart kan functioneren. Door het ontbreken van deze ondersteuning zijn de F-varianten in theorie goedkoper dan de standaard en K- (overklokbare) versies.

In de doos van deze ‘per ongeluk’ pre-launch geleverde i5 zat tevens ook de nieuwe koeler welke Intel bij de 65W- CPU’s gaat leveren. Deze eenvoudige koeler bestaat uit een kleine heatsink met een eenvoudige PWM-fan, met een blauw rondje er omheen.

Bij de webshop in kwestie was de Core i5-12400F verkrijgbaar voor omgerekend zo’n €200, wat inclusief BTW is. Of deze prijs ook daadwerkelijk klopt moet binnenkort blijken. Verwacht wordt dat Intel deze nieuwe CPU tijdens CES 2022 aan gaat kondigen, wat plaatsvind in de eerste week van januari.Bronnen: XanxoGaming via Videocardz.com

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.