OnePlus brengt 9-serie op 23 maart uit


OnePlus heeft aangegeven de nieuwe serie smartphones, de 9-reeks, op 23 maart aan te kondigen. De fabrikant zal een evenement houden op die dag, welke online te volgen zal zijn.


Tevens kondigt OnePlus met trots aan een driejarig partnership afgesloten te hebben met camerafabrikant Hasselblad voor het ontwikkelen van camerasystemen voor de topmodellen van OnePlus. Het systeem genaamd “Hasselblad Camera for Mobile” zal zijn debuut maken bij de onthulling van de OnePlus 9-serie.

Veel specificaties van de smartphones zijn nog niet bekend, al doen uiteraard verschillende geruchten de ronde. Zo zou er een scherm aanwezig zijn met een 3120 bij 1440 pixels resolutie, een 19.5:9 beeldverhouding en een 120Hz verversingssnelheid. OnePlus bevestigt wel dat de 9-serie zal beschikken over een speciale Sony IMX789 sensor welke foto’s in 12-bit RAW bestanden kan opslaan. “Hasselblad Camera for Mobile” zou tevens een betere ondersteuning moeten bieden voor HDR video-opnames, 4K@120fps video’s en 8K@30fps video’s.

De lancering zal plaatsvinden op 23 maart om 15:00 lokale tijd op de website van het merk.Bronnen: OnePlus

Over Matthijs
Matthijs is een nieuwe kracht binnen het Techtesters team. Hij heeft een voorliefde voor computers en gadgets, en hij studeert Informatica aan de Universiteit van Hasselt.