Ontdek de ASUS ROG RX Switch


Om het beste uit hun toetsenborden, en uit ons als Gamers te halen heeft ASUS hun eigen ROG RX switches geïntroduceerd. Daarmee willen ze voortbouwen op de populariteit van mechanische toetsenborden, maar dan met de nodige verbeteringen.
Zo zijn de ROG RX switches optische-mechanische switches. Het gevoel van een mechanische switch, maar met de voordelen van een optische actuatie: zo zijn ze sneller en ook duurzamer: ze moeten 100 miljoen aanslagen meegaan, grofweg een verdubbeling ten opzichte van traditionele switches.


Stabieler en beter verlicht


De switches zijn speciaal ontwikkeld om ook wat andere problemen aan te passen. Zo hebben ze een vierkante stem met vier bevestigingspunten per keycap plus een x-stabilizer waardoor ze merkbaar minder wobble hebben dan een cross-stem, wat leidt tot een uniformere aanslag zelfs wanneer je de hoeken van de switch raakt.


Dit design helpt ook de verlichting uniformer te maken. In menig review klagen we over matig verlichte secundaire legends, of inconsistente verlichting bij bredere keys (denk aan bijvoorbeeld Shift).


Technische specificaties


De ROG RX switch is verkrijgbaar in twee varianten, de lineaire rode switch, en de clicky blauwe switch:Je kan de ROG RX switch vinden in de ROG Strix Scope, de ROG Strix Scope TKL Wireless, en de ROG Claymore 2. Klik op de links om meer over deze producten te leren.


De Claymore 2 komt met een los numpad die je aan beide kanten kan koppelen, of weg kan laten zodat je meer ruimte hebt voor je muis terwijl je aan het gamen bent.

Giveaway!


We mogen echter ook drie mensen gelukkig gaan maken met één van deze borden. Wil je weten hoe je mee kan doen? Dat vertelt Nada je in deze video:

Dit artikel is gesponsord door ASUS.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.