Ontwerp AMD Radeon RX 6600 XT verschenen


Het vermoedelijke ontwerp van Radeon’s reference design RX 6600 XT is verschenen. Afbeeldingen hiervan zijn verschenen op Videocardz.com, en laten een compacte grafische kaart zien met slechts een enkele fan. Gezien het kleine formaat is het aannemelijk dat deze kaart een enkele 8-pin aansluiting krijgt voor de voeding.

Vermoedelijk zullen de RX 6600 en RX 6600 XT gebaseerd zijn op de Navi 23-grafische kern van AMD, waarmee deze over 32 rekenkernen en 2048 ‘stream processors’ beschikt. Daarbij zijn de kaarten waarschijnlijk voorzien van 64MB inifity cache, en werkt het GDDR6-geheugen op een 128-bitbus waarmee een bandbreedte van 256GB/s bepaald zou kunnen worden.

Daarbij wordt er gesproken over 8GB grafisch geheugen voor zowel de RX 6600 als de RX 6600 XT van AMD.

Wanneer deze nieuwe serie grafische kaarten precies verwacht kan worden, en voor welke prijs, is nog niet bekend gemaakt.Bronnen: Videocardz.com

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments