Ontwerp Founders Edition RTX 4070 verschenen


NVIDIA gaat zijn nieuwste grafische kaart, de GeForce RTX 4070, binnenkort uitbrengen en zal deze kaart ook uitbrengen als Founder Edition. De nieuwe kaart heeft een vergelijkbare grootte als de RTX 3070 Founders Edition en is uitgerust met een 16-pins voedingsconnector. Veel custom designs zullen daarentegen gebruik gaan maken van de standaard 8-pins voedingsconnector.

Het V-vormige PCB ontwerp van de RTX 4070 is korter, waardoor de tweede ventilator op de kaart volledig blootgesteld is aan beide zijden. Dit zorgt ervoor dat de RTX 4070 een betere airflow heeft dan zijn voorganger. Gamers kunnen tot vier displays aansluiten op de kaart via één HDMI 2.1- of drie DisplayPort 1.4-aansluitingen.

De NVIDIA GeForce RTX 4070 zal beschikbaar zijn vanaf 13 april. De prijs van de kaart is bevestigd op $599, wat waarschijnlijk ook de prijs zal zijn van de Founders Edition.Bronnen: Videocardz.com

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.