Ontwerp Xbox Series S bekend gemaakt


In een video van Microsoft is het design van de nieuwe Xbox Series S getoond. Het ontwerp van deze nieuwe, meer betaalbare console is onder andere de helft kleiner dan de Series X.

Het nieuwe ontwerp van de Series S is vrij eenvoudig en heeft op de zijkant een grote doorvoer voor de ventilator. Waar de Series X nog een disc-drive heeft doet de S het puur met digitale content. Qua specs beschikt de S onder andere over een 7nm AMD 8-Core met Navi GPU en 10GB GDDR6 geheugen, zo ondersteunt hij 1440P 60 fps gaming. Kortom: wel next-gen, maar dan entry-level.

De vraagprijs zal 299$ dollar betreffen, de prijs in Nederland zal hoger liggen in verband met btw. Wanneer de Xbox Series S beschikbaar komt is nog niet bekend gemaakt.

Update: De prijs in Nederland lijkt “gewoon” €299 te worden. Het blijft vooralsnog onbekend wanneer hij uitkomt.Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.