Ook ASRock ondersteunt de Intel Core i9-12900KS vanaf vandaag


De lancering van Intel’s nieuwe Core i9-12900KS is niet onopgemerkt gebleven. Deze nieuwe krachtpatser is op papier de sterkte Core i-serie processor op het moment, er zijn dan ook hoge verwachtingen. Zo krijgt hij onder andere acht performance en acht efficiëntie cores met 24 threads. De kloksnelheid is standaard 3.4GHz met boost tot 5.5GHz. Het vermogen is met 150W iets hoger dan de 125W van de bestaande i9-12900K.

Om ervoor te zorgen dat je de i9-12900KS kan gebruiken in je systeem is het belangrijk dat je moederbord hier eerst ook klaar voor is. De ene na de andere fabrikant volgt met een BIOS-update, en zo ook ASRock. Hierover heeft ASRock het volgende te vertellen:

De wereldwijd toonaangevende moederbordfabrikant, ASRock, kondigt aan dat het klaar is om de nieuwste Intel® Core i9-12900KS-processor te ondersteunen. De nieuw uitgebrachte CPU biedt niet alleen een hogere basisklok om meer prestaties uit te persen, maar ondersteunt ook Thermal Velocity Boost (TVB) & Adaptive Boost Technology (ABT) waardoor deze processor de absolute koning is van gaming en ander gebruik van content.

Als bedrijf dat altijd vooruit ontwerpt, worden de meeste moederborden uit de ASRock Intel® 600-serie geleverd met het juiste BIOS om de Intel® Core i9-12900KS-processor te ondersteunen, maar het wordt nog steeds aanbevolen om te updaten naar de nieuwste BIOS om de beste prestaties te ervaren.Bronnen: xxx

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.