600,321

ProductwebsiteNa een trouwe dienst van bijna 10 jaar was mijn Logitech G15 toch echt aan vervanging toe. Dit maal besloot ik op zoek te gaan naar een leuk mechanisch toetsenbord. De keuze is enorm, en ook de keuze voor het type switch is niet eenvoudig te maken. Mijn voornaamste eisen waren een leuke uitstraling, led verlichting en het toetsenbord moest een numpad hebben (juist numpads zie je tot mijn spijt bij veel modellen ook niet meer). Verder zocht ik bij voorkeur ook een stil toetsenbord, gezien ik met mijn hamer-getyp de slapende baby door een betonmuur nog wakker kon houden. Als laatste had het mijn voorkeur een toetsenbord bij een normale webshop te halen, gezien ik eventueel geneuzel met importeren (hoe positief de meningen daar over mogen zijn) niet zag zitten.

Vooral de eis voor enige stilte maakte de keuze voor de switch al wat eenvoudiger. Clicky-switches zoals blauw vielen dus direct af, en gezien ik ook vrij veel schrijf leek zwart mogelijk te vermoeiend bij lange sessies. Al zijn er veel andere kleuren switches beschikbaar, de meeste gangbare modellen die je bij Nederlandse shops kan halen geven je de keuze uit Zwart, Blauw, Rood of Bruin. In de hoop dat het nog iets stiller zou zijn is de keuze op rood gevallen, al twijfel ik nog altijd over bruine switches.

Nog niet zo lang geleden had ik een review gemaakt van een Ozone headset, de headset overtuigde mij met een lekker game-geluid, een goede prijs/kwaliteit verhouding en vooral ook comfort en bouwkwaliteit. Gezien Ozone ook mechanische toetsenborden maakt, en daar aardig wat positiefs over te lezen viel, besloten met de Ozone Strike Pro aan de slag te gaan. De Ozone Strike, de voorganger, kende ik zelf niet, maar Strike Pro die onlangs uit was gekomen leek mij gewoon een degelijke keuze.

Voor ik aan de echte review bgin vind ik het wel van belang te vermelden dat ik bewust geen foto’s bewerk of iets dergelijks, het enige wat ik doe is soms wat bijsnijden en verkleinen naar review-maatjes. Dit juist om een realistisch beeld van de producten te geven, waar stock foto’s van veel producten nog wel eens van de realiteit kunnen verschillen.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.