Panasonic toont encrypted SSD voor gebruik in Toughbook 40-laptop


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Panasonic

Panasonic heeft aangekondigd dat de Toughbook 40-notebook voor de defensie-industrie kan worden uitgerust met de Eclypt Core Encrypted Internal Solid State Drive van Viasat Inc. Dit maakt het apparaat nog veiliger en geschikter voor het leger, grensbewaking en hulpdiensten. De robuuste notebook is beschikbaar vanaf mei 2023 en gecertificeerd voor gebruik door de NAVO en voor het beveiligen van topgeheime informatie in diverse, Europese landen en Groot-Brittannië.

Het apparaat is ontworpen voor gebruik in het veld, voertuigen, voertuigdiagnostiek, onderhoud en training. Het is ook zeer geschikt voor operationele diensten van de politie en grenscontrole, waar routing, nummerplaatherkenning en identificatie van verdachten van belang zijn. De robuuste computer heeft zeven uitbreidingsmogelijkheden en kan snel en eenvoudig worden aangepast aan verschillende uitdagingen en externe omstandigheden.

Het krachtige nieuwe model is gebouwd met beveiligings- en communicatiemogelijkheden om missiekritieke operaties te ondersteunen. De Windows 11 Secured-core pc is standaard uitgerust met een Intel Core i5-1145G7 vPro-processor (Intel Core i7 vPro-processor optioneel), 16 GB RAM (tot 64 GB optioneel) en een quick release 512 GB NVMe OPAL SSD (tot 2 TB optioneel).

Om het schermlicht en elektronische transmissies onmiddellijk uit te schakelen tijdens het gebruik, is ook een one-touch Concealed Mode-functie voorzien. De Toughbook 40 is nu ook gecertificeerd voor gebruik met quick release, door de NAVO goedgekeurde Viasat self-encrypting secure drives, evenals MIL-connectoren en dockingstations.



Bronnen: Panasonic

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.