PCIe Gen 5-compatible voeding van MSI verschenen, vermogen tot 1300W


Een van de eerste voedingen met ondersteuning voor de toekomstige PCIe 5.0-standaard is verschenen. Het gaat om de zogenaamde MEG en MPG voedingen van MSI, welke een vermogen tot 1300W ondersteunen. Specifiek komt de MEG verkrijgbaar als 1000W en 1300W met 80Plus-Platinum, terwijl de MPG het met 750W, 850W en 1000W en een 80Plus-Gold certificering zal doen.

Afbeelding via WCCFTech

Hoewel de nieuwste hardware, en specifiek de huidige grafische kaarten op het moment nog PCIe 4.0 ondersteunen, zal hier in de toekomstige generatie verandering in komen. Met de nieuwe PCIe 5.0-standaard zal het vermogen ook nog iets opgehoogd worden, namelijk tot 600W voor enkel een grafische kaart.

Afbeelding via WCCFTech

Helaas is er op het moment nog maar weinig bekend over deze nieuwe PCIe 5.0-standaard. Voor nu weten we in ieder geval dat er achter de schermen bij diverse fabrikanten hard gewerkt wordt aan deze nieuwe standaard, maar pas halverwege het jaar wordt er waarschijnlijk meer bekend gemaakt over de opvolger van PCIe 4.0.Bronnen: WCCFTech

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.