486,536

ProductwebsiteIk vond het hoog tijd om nog een cpu-koeler aan de review-lijst toe te voegen. Na één eerdere luchtkoeler en twee waterkoelers, dus weer tijd voor een lucht gekoelde oplossing. Na enige tijd denken over welke het zou worden, ben ik uitgekomen bij de Phanteks PH-TC12DX. Deels vanwege de looks, deels vanwege de zeer positieve reviews van andere Phanteks producten, en stiekem ook deels omdat het een Nederlands bedrijf is.

Een aantal direct opmerkelijke zaken betreffende de PH-TC12DX (Anders dan dat het even kost voordat het model-naam goed blijft hangen). Hij is in 4 kleurstellingen leverbaar (Zwart, Wit, Blauw, Rood), komt met 2 ventilatoren in push-pull configuratie, en komt met 5 jaar garantie.

De Phanteks PH-TC12DX is momenteel te koop voor ca. 50 euro. Nog relatief, of misschien net iets boven, main-stream. Maar desondanks mag je voor dat bedrag best wat moois verwachten wat betreft looks en prestaties. Ik was dan ook benieuwd of het product van dit relatief jonge bedrijf (dat overigens totaal geen budget artikelen maakt) zijn geld waard is.

Voor deze test, en toekomstige koelers, heb ik een setup gekocht van een ASRock FM2A88X Extreme 4+ met een AMD Athlon 760k. Een socket FM2 Quadcore met unlocked multiplier. Wellicht niet het grootste heethoofd denkbaar, maar deze set zal zeker representatieve (en relatieve) performance resultaten van verschillende cpu koelers geven die ook goed bruikbaar zijn voor andere setups.

Verder vind ik het wel van belang te vermelden dat ik bewust geen foto’s bewerk of iets dergelijks, het enige wat ik doe is soms wat bijsnijden en verkleinen naar review-maatjes. Dit juist om een realistisch beeld van de producten te geven, waar stock foto’s van veel producten nog wel eens van de realiteit kunnen verschillen.

600,665

De 4 kleurstellingen die te koop zijn.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.