320,277

ProductwebsiteVoor een aankomende HTPC build zocht ik een nieuwe processorkoeler. Deze HTPC zou ook z’n cpu af en toe flink belasten, dus moest het een stevig koelertje worden. Eisen: Niet hoger dan ~100mm, goede prestaties, en vooral lekker stil bij zware belasting. Prijs was niet zo relevant, maar goedkoper is natuurlijk altijd beter.

Onlangs had ik een review gemaakt over een tower koeler van Phanteks, waar ik heel erg te spreken was over de koelprestaties maar ook voornamelijk de lage geluidsproductie. Ook de case van dit relatief jonge bedrijf, de Phanteks Enthoo Primo, kreeg fantastische reviews, dus vertrouwen in het merk is ondertussen wel aanwezig. Toen ik er achter kwam dat Phanteks ook een low-profile koeler in het assortiment heeft was de keuze dan ook snel gemaakt, en de TC90LS besteld. Overigens mogen ze van mij wel wat aan de benamingen doen van hun koelers 😉

De PH-TC90LS staat voor ca 33 euro te koop, en hoewel het geen hele goedkope koeler is, is het ook geen ongebruikelijk bedrag voor een degelijke HTPC oplossing.

Nu had ik onlangs een AMD overclocking setje gekocht om cpu koelers te kunnen reviewen, maar helaas is deze Phanteks alleen voor Intel sockets geschikt, en moest ik dus wederom improviseren om toch een reviewtje mogelijk te maken. Ondanks dat deze koeler binnenkort op een Core i5 geplaatst gaat worden, is deze HTPC nog verre van af (zal nog zeker een paar weken duren voor de gloednieuwe case binnen komt), en heb ik ondertussen besloten hem even in mijn eigen HTPC te testen. Geduld is een schone zaak, maar helaas niet iets waar ik een overschot aan heb.

Verder vind ik het wel van belang te vermelden dat ik bewust geen foto’s bewerk of iets dergelijks, het enige wat ik doe is soms wat bijsnijden en verkleinen naar review-maatjes. Dit juist om een realistisch beeld van de producten te geven, waar stock foto’s van veel producten nog wel eens van de realiteit kunnen verschillen.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.