Philips kondigt 24″ B-Line monitor aan


Philips heeft een nieuwe monitor aangekondigd: de Philips 242B1G. Dit model wordt geproduceerd door MMD, een bedrijf dat onder licentie monitoren met de Philips-naam produceert. Het model maakt deel uit van de B-Line, en is speciaal ontworpen voor duurzaamheid en productiviteit.


De Philips 242B1G betreft een FHD monitor met een 1920 bij 1080 pixels resolutie. De schermdiagonaal bedraagt 23.8 inch en het paneel maakt gebruik van IPS-technologie. De verversingssnelheid bedraagt 75Hz en het scherm beschikt over adaptive sync waarmee de verversingssnelheid aangepast kan worden over een range van 48 tot 75 Hz. De gray-to-gray reactiesnelheid omvat 4 milliseconde. De maximale helderheid bedraagt 250 cd/m², de contrastverhouding 1000:1 en de monitor is in staat om 78% van het NTSC kleurenspectrum en 102% van het sRGB kleurenspectrum te tonen.


De meegeleverde standaard zorgt er voor dat de monitor te verstellen is dankzij een hoogteverstelling tot 15 cm, een zwenkbaarheid van 180 graden in beide richtingen, een draaibaarheid van 90 graden in beide richtingen en een kanteling van -5 tot 35 graden. Indien gewenst kan ook een standaard bevestigd worden aan de VESA-mount van 100×100 mm. Connectiviteit wordt voorzien doormiddel van DisplayPort 1.2, HDMI 1.4, DVI-D en VGA. Daarnaast is er een audio in- en uitgang en een 4x USB 3.2 USB-hub waarvan één ook het snelladen van smartphones ondersteunt. Tevens zijn er twee 2W-speaker aanwezig.


Uiteraard voorziet Philips de 242B1G van extra features. Voor het ecologische aspect voorziet Philips een PowerSensor en een LightSensor om het energieverbruik te verminderen. De PowerSensor detecteert of er al dan niet een gebruiker aanwezig is met behulp van infraroodsignalen. Zo wordt de helderheid automatisch verlaagd wanneer de gebruiker wegloopt, wat leidt tot een energiebesparing van maximaal 80%. De LightSensor past automatisch de helderheid aan op het omgevingslicht. Daarnaast is er een Zero Power Switch welke er voor zorgt dat er geen energie gebruikt wordt wanneer de monitor uitgeschakeld is, om zo sluipverbruik tegen te gaan. Er zijn ook functies aanwezig om het gebruikerscomfort te verhogen. Zo vermindert LowBlueMode het schadelijke blauw licht met een korte golflengte, vermindert FlickerFree flikkeringen en zorgt de EasyRead-functie voor een papierachtige leeservaring.

De Philips 242B1G zal medio februari op de markt verschijnen voor een adviesprijs van 209 euro.Bronnen: Philips

Over Matthijs
Matthijs is een nieuwe kracht binnen het Techtesters team. Hij heeft een voorliefde voor computers en gadgets, en hij studeert Informatica aan de Universiteit van Hasselt.