Philips kondigt eerste lichtgewicht gamingheadsets aan


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Philips

Amsterdam, 3 augustus 2021 – Headsets zijn randapparatuur die echt een verschil kan maken, hoewel sommigen hun rol misschien onderschatten: comfortabel en helder geluid kan zowel werk als entertainment verbeteren, vooral tijdens VC’s en lange gamesessies. Tegenwoordig is gamen zo complex en meeslepend geworden dat de game-opstelling een concurrentievoordeel kan zijn. Het rechtstreeks in je oren filteren van geluid en het leveren van een microfoon voor in-game communicatie betekent duidelijke voordelen in Battle Royal-, actie-RPG- en MMORPG-games.

Een voortdurende focus op het voldoen aan de behoeften van de consument, gecombineerd met uitgebreide technische expertise, heeft geleid tot de lancering van de eerste serie gamingheadsets in het Philips Gaming-portfolio. Het lichtgewicht over-ear design, verstelbare hoofdband en zachte kussens zorgen voor een optimale pasvorm en langdurig draagcomfort in twee verschillende modellen: Philips TAGH301BL en Philips TAGH401BL.

“We zijn verheugd om onze eerste gaming-randapparatuur aan te kondigen”, zegt César Acosta, productmanager van MMD voor de EU-regio. “We geloven echt dat er in de meesten van ons een gamer schuilt en we willen al onze klanten headsets bieden die elke gamesessie een boost kunnen geven, net zoals onze monitoren dat al doen, met kwaliteit en comfort.”

De Philips TAGH301BL is een essentiële bedrade headset, gekenmerkt door een unieke hoofdbandconstructie die een persoonlijke en comfortabele pasvorm biedt. Naast de hoogteverstelling biedt hij langer draagcomfort dankzij de zachte binnenkussens en de koel aanvoelende PU-oorschelpen. En met een gewicht van slechts 211 gram is hij heerlijk licht!

Voor eenvoudig en comfortabel gebruik is de headset voorzien van een 1,8 meter lange kabel met een universele 3,5 mm connector. En de gemakkelijk toegankelijke multifunctionele afstandsbediening (met mute-schakelaar) en heldere microfoon voldoen aan de eisen van zowel gamers als professionals, waardoor ze productief en comfortabel online kunnen chatten.

De neodymium-luidsprekerdriver van 40 mm levert audio zonder hoorbare vervorming, terwijl hij een helder geluid en een rijke, krachtige bas garandeert. Het ontwerp met gesloten achterkant zorgt voor geweldige geluidsisolatie om van elk detail te genieten; geluidsisolatie is een must-have als je aan het gamen bent in een rumoerige omgeving om je volledig te kunnen concentreren op wat je doet, ondanks de afleiding.

De Philips TAGH401BL-headset is een stap voorwaarts voor gamers. De professionele en gerespecteerde Dirac HD/3D-geluidstechnologie zorgt voor een dramatische upgrade van de geluidskwaliteit met nauwkeurige ruimtelijke positionering voor een natuurlijke en transparante audio-ervaring. Deze functie is beschikbaar voor gebruikers van Windows-pc’s, die de 3D- en HD-technologie na installatie rechtstreeks vanuit de inline-bediening kunnen beheren. Deze nauwkeurig uitgebalanceerde luidsprekers kunnen helpen bij meerdere games, om ervoor te zorgen dat je nooit door een tegenstander wordt verrast.

“Dirac-oplossingen blazen een nieuwe laag van leven en detail in de game-ervaring; geluiden die voorheen verloren gingen, zijn nu aanwezig en nauwkeurig rond de gamer geplaatst alsof ze echt zijn”, aldus Lars Isaksson, Dirac VP van Headphone & Streaming Audio. “Door samen te werken aan de ontwikkeling van de Philips-gamingheadsets, bieden we hun klanten het realisme en de onderdompeling die het verschil maken tussen een gewone en buitengewone game-ervaring. We kijken ernaar uit om onze samenwerking met MMD voort te zetten om de grenzen van gaming-audio te verleggen.”

Met een gewicht van slechts 250 gram is hij voorzien van een verstelbare hoofdband voor een optimale pasvorm en langdurig draagcomfort dankzij de hoogteverstelling, zachte kussens en koel aanvoelende oorschelpen van PU-geheugenschuim. Het ontwerp heeft aan elke kant een ademend wit licht en maakt ook compact opvouwen in meerdere richtingen mogelijk.

De kabel van 2,5 meter eindigt met een USB 2.0-stekker voor intuïtieve connectiviteit en snelle gegevensoverdracht, en is voorzien van een inline afstandsbediening om het luidsprekervolume aan te passen en de microfoon te dempen. Via de inline bediening pas je de surround sound eenvoudig aan tussen Stereo, 3D en HD. Geen gedoe meer met het dempen of dempen opheffen tijdens games; je staat altijd klaar om met je teamgenoten te communiceren. Ook geen plotselinge luide tussenfilmpjes meer, omdat je het volume direct kunt aanpassen.

Philips TAGH301BL en Philips TAGH401BL zullen in augustus 2021 verkrijgbaar zijn tegen een adviesprijs van respectievelijk € 37,90 en € 59,90.Bronnen: Philips

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.