Philips lanceert tweetal 40-inch ultrawide monitoren


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van MMD

Philips introduceert de Phlips 40B1U5600 en Philips 40B1U5601H, twee gloednieuwe 40-inch modellen met een rijke verscheidenheid aan functies. Beide nieuwe modellen bieden de eenvoudige connectiviteit van USB-C-technologie, de superieure beeldkwaliteit van UltraWide QHD-resolutie met DisplayHDR, het gemak van MultiClient Integrated KVM en zelfs een koptelefoonaansluiting. Deze modellen zijn daarom de ideale keuze voor dynamische professionals in 2023.

Belangrijkste kenmerken
USB-C met USB 3.2-protocol voor snelle gegevensoverdracht en probleemloze connectiviteit. Kristalheldere, ultrabrede QHD-resolutie van 3440 x 1440 voor prachtige beelden. DisplayHDR 400 voor levensechte en uitstekende beelden (40B1U5600). Ingebouwde 5MP-webcam met Windows HelloTM-gezichtsherkenning en ruisonderdrukkende microfoon voor heldere en veilige communicatie (40B1U5601H).

Alle juiste functies
De Philips 40B1U5600 en 40B1U5601H bieden een 40-inch formaat en een oogverblindende UltraWide Crystal Clear 3440 x 1440 resolutie. IPS LED-technologie en DisplayHDR 400 versterken de visuele kracht van deze monitoren nog verder, met brede kijkhoeken van 178/178 graden en uitstekende kleuren en contrasten. Met dit soort visuele vuurkracht kunnen fotografen, grafisch ontwerpers en architecten rekenen op helderheid en nauwkeurigheid, terwijl financiële experts en spreadsheetgebruikers kunnen genieten van de ruimte waarmee ze documenten gemakkelijk naast elkaar kunnen vergelijken.

In de snelle hybride kantoren van vandaag is veelzijdigheid en volledige connectiviteit een absolute must. Zowel de 40B1U5600 als de 40B1U5601H zijn uitgerust met USB type-C-aansluitingen met voeding – ideaal voor multitasking. Een enkele slanke, omkeerbare USB-C-kabel zorgt voor een eenvoudige aansluiting en stelt gebruikers in staat om video’s met hoge resolutie te bekijken en tegelijkertijd gegevens met ultrasnelle snelheden over te dragen – terwijl compatibele apparaten opgeladen worden.

De 40B1U5601H biedt echter nog meer connectiviteit. Het toegevoegde gemak van RJ45 via USB-C biedt bij de 40B1U5601H een snelle en veilige verbinding wanneer dat nodig is, terwijl de DisplayPort-out gebruikers meerdere beeldschermen laat doorlussen met slechts één kabel. Met de geïntegreerde KVM-schakelaar MultiClient kunnen gebruikers twee afzonderlijke pc’s bedienen met één set-up (monitor-toetsenbord-muis). Het is daarbij gemakkelijk om tussen de bronnen te schakelen. De monitor bevat een ingebouwde 5MP-webcam met Windows HelloTM-gezichtsherkenning en ruisonderdrukkende microfoon voor heldere en veilige communicatie. Perfect voor thuiswerken of samenwerken op afstand.

Er is ook rekening gehouden met duurzame functies, zoals de energiebesparende PowerSensor. Deze past de helderheid van de monitor automatisch aan op basis van de aan- of afwezigheid van de gebruiker. Dit resulteert in een energiebesparing tot 75%, die altijd de perfecte helderheid levert met een minimum aan stroom dankzij LightSensor. Tot slot zorgt deze monitor voor veel comfort en gemak dankzij ingebouwde en hoogwaardige stereoluidsprekers, een geïntegreerde koptelefoonhaak, een handige VESA-bevestiging en een verstelbare standaard waarmee de monitor kan worden gekanteld, gedraaid en schuin worden gezet.

Prijzen en beschikbaarheid
De Philips 40B1U5600 is nu verkrijgbaar voor € 809 en de Philips 40B1U5601H is vanaf midden januari verkrijgbaar tegen een adviesprijs van € 909.Bronnen: MMD

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.