“Philips Momentums 120Hz displays voor Xbox uitgebracht”


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van MMD

Amsterdam, 25 oktober 2021 – De gaming-scene is vorig jaar drastisch veranderd met de implementatie van HDMI 2.1, een nieuwe verbetering in connectiviteit die een reeks hogere videoresoluties en verversingssnelheden ondersteunt, waaronder 4K@120Hz, een nieuw niveau voor consolegamers. Een paar maanden geleden verwelkomden console-enthousiastelingen het eerste model in de geheel nieuwe reeks Philips Momentum Designed for Xbox-monitoren, de 559M1RYV (55″ / 139,7 cm diag.).

Philips Momentum Ontworpen voor Xbox-console gaming-monitoren zijn gebouwd om de ultieme ervaring te bieden voor next-gen console-gamers door de nieuwe HDMI 2.1 toe te voegen, die next-gen console-gaming mogelijk maakt met 4K-resolutie en snellere 120Hz verversingsfrequenties voor ultraheldere en ultra- soepele spelprestaties. Nu is het Philips Monitors-portfolio uitgebreid met de nieuwe 329M1RV (31,5″/80 cm diag.) en 279M1RV (27” / 68,5 cm diag.).

Ontketen je volledige potentieel
Dit ultramoderne portfolio voldoet aan de nieuwe normen van de nieuwste Xbox-consoles en de wensen van next-gen-spelers, waardoor de beste gameplay mogelijk is met een synergetisch gecreëerde monitor. Het is nu mogelijk om te spelen met een ultraheldere 4K-resolutie met een vloeiende verversingssnelheid van 120 Hz door de Xbox Series X eenvoudig aan te sluiten via een HDMI 2.1-verbinding. De snellere verversingssnelheid zorgt voor een voorsprong op vijanden: bewegingen zijn vloeiender en duidelijker, waardoor ze gemakkelijker kunnen worden gericht. Dit draagt, samen met een lage latentie en snelle pixelrespons, bij aan het bieden van een veel vloeiendere en meer realistische game-ervaring: een groot voordeel bij het spelen van twitch-gevoelige videogames.

Philips Momentum-monitoren leveren ontworpen voor Xbox-gevalideerde prestaties met ultraheldere 4K-resolutie met een minimale verversingssnelheid van 120 Hz, HDR-ondersteuning, variabele verversingssnelheid voor soepel gamen en gamen met altijd lage latentie. De Philips Momentum 329M1RV is voorzien van VESA DisplayHDR 400-gecertificeerd, wat een aanzienlijke verbetering is ten opzichte van normale SDR-schermen, met verbluffende helderheid, contrast en kleuren. De Philips Momentum 279M1RV is voorzien van VESA DisplayHDR 600-gecertificeerd met piekluminantie en een groter kleurengamma voor een realistische weergave van effecten in games en films. Deze vloeiende, scheurvrije gameplay-ervaring met topprestaties wordt ook gegarandeerd door AMD FreeSync™ Premium voor de Philips Momentum 329M1RV.

De beste kwaliteit voor de meest veeleisende gamers
Gaming zou geen grenzen moeten hebben, daarom zijn deze twee monitoren niet alleen de beste oplossing voor next-gen consoles, maar ook voor pc-gaming: het ideale formaat van de Philips Momentum 279M1RV geeft zowel console- als pc-gamers de voordelen die ze verdienen, waardoor de gameplays die meer gedreven en vermakelijk zijn met veeleisende functies. De Philips Momentum 279M1RV is voorzien van een IPS Nano-paneel, dat levensechte kleurnauwkeurigheid biedt over een brede kijkhoek zonder kleurverschuiving, en een dekking van maximaal 98% van het DCI-P3-kleurengamma-standaard bereikt. Dit maakt het een uitstekende keuze voor kritische beeldvorming, productiviteitsbehoeften en een uitzonderlijke game-ervaring. Dit model beschikt ook over USB-C (de dunne plug-in kabel die gegevens overdraagt ​​tijdens het opladen). En er is meer: ​​het is G-SYNC®-compatibel, wat betekent dat het de verversingssnelheid van de monitor synchroniseert met de output van de grafische kaart voor een soepelere game-ervaring, wat zorgt voor prachtige beelden en een serieus concurrentievoordeel.

Verbazingwekkend van binnen en van buiten
Deze Momentum-monitoren worden gekenmerkt door een naadloos ontwerp gemaakt van hoogwaardige materialen, waardoor ze een Red Dot-award 2020 hebben gekregen. Zowel de 329M1RV als de 279M1RV gaming-monitoren maken indruk met hun opvallende basis, die een solide aanwezigheid biedt en een opvallende stilistische keuze biedt voor elke gaming-opstelling, met hoogteverstelling, kantelen, draaien en kabelbeheer allemaal tegelijk . Bovendien zijn de twee modellen uitgerust met Ambiglow, de Philips-technologie die een nieuwe dimensie toevoegt aan de kijkervaring door een halo van bijpassend licht te creëren uit de LED’s op de achterkant van de monitor.
De onderdompeling gaat nog een stap verder met DTS Sound, dat een virtuele surround sound-ervaring mogelijk maakt, compleet met rijke bas, dialoogverbetering en gemaximaliseerde volumeniveaus zonder enige clipping of vervorming.

Philips 329M1RV en 279M1RV zijn vanaf november 2021 verkrijgbaar voor een adviesprijs van respectievelijk € 1099 en € 999.Bronnen: MMD

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.