Philips onthuld nieuw 28-inch 4K-display


MMD, de licentiepartner van Philips, heeft recent een nieuw display getoond. Deze Philips 288E2UAE zal beschikken over een 28-inch 4K UHD-display met een 10-bit IPS-paneel. Naast een pixeldichtheid van 157 ppi heeft dit display 119% dekking van het sRGB-spectrum en een DeltaE lager dan 2, waardoor het beeld zowel levendig als natuurlijk zal ogen. De reactiesnelheid betreft 4ms (GtG), de helderheid 300cd/m² en de contrastratio 1000:1.

Qua aansluitingen beschikt deze monitor naast HDMI en DisplayPort over een 4-port USB3.2 hub waarmee verschillende apparaten, zoals een muis of toetsenbord makkelijk aangesloten kunnen worden. Daarnaast behaald een enkele poort de USB-IF laad-standaard, waardoor deze de ondersteuning biedt om telefoons te snelladen. Met Multi-view kunnen twee apparaten weergegeven worden, waarbij er keuze is tussen Picture-in-Picture of Picture-by-Picture.

Als laatste heeft MMD aangegeven dat de Philips 288E2UAE voor ongeveer €300 verkrijgbaar zal komen, wat hem qua prijs in het 4K-segment redelijk gunstig plaatst. Vanaf februari zal deze monitor verkrijgbaar zijn.Bronnen: Philips

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.