PlayStation 5 komt vanaf november in de winkels


Sony heeft bekend gemaakt vanaf wanneer de PlayStation 5 in de winkels zal liggen, en voor welke prijs. Er komen twee versies, een met én een zonder blu-rayspeler. Vanaf 19 november zullen de consoles verkrijgbaar komen in Europa.

Hoewel de console op 12 november uitkomt in de VS, Japan en een aantal andere landen, zal hij in Europa pas volgen op 19 november. Ook is bekend gemaakt dat Sony’s eigen PlayStation 5-games een adviesprijs van €80 krijgen, deze games zijn ook getoond op de website van Playstation.

Qua hardware beschikt de PlayStation 5 over 16GB GDDR6-geheugen, een 8-core AMD Zen3-processor en ondersteuning tot 8K beeldkwaliteit.


Sony heeft aangegeven dat de versie met blu-rayspeler €500 zal kosten en de zogenaamde Digital Edition zonder deze drive €400. Beide versies komen vanaf 19 november in de Nederlandse winkels.Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.