“PNY brengt DDR5 4800MHz-geheugenmodules binnenkort uit”


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van PNY

Parsippany, New Jersey, augustus 2021 – PNY heeft recent de nieuwste toevoeging aangekondigd aan hun uitgebreide assortiment pc-geheugen voor computerupgrades en voor enthousiastelingen en gamers; Prestaties DDR5 4800MHz desktopgeheugen. DDR5 is ontworpen voor systemen van de volgende generatie die de nieuwe geheugenstandaard ondersteunen en maakt modules met een hogere dichtheid en hogere frequentiesnelheden mogelijk in vergelijking met technologieën van de vorige generatie.

Technologie van ’the next generation’
PNY Performance DDR5 is ontworpen om de groeiende reeks moederborden te ondersteunen die compatibel zijn met de nieuwe DDR5-geheugenstandaard. Deze geavanceerde technologie ondersteunt veel nieuwe en opwindende functies die beperkt waren of niet werden ondersteund in eerdere generaties pc-geheugen. DDR5 ondersteunt modules met een hogere dichtheid, tot vier keer hoger per module, en standaard hogere frequentiesnelheden. Vergeleken met DDR4, dat een beperkte JEDEC-standaardsnelheid van 3200 megahertz heeft, begint DDR5 bij 4800MHz. Het PNY Performance-geheugen begint ook bij 16 GB per module en heeft de JEDEC-standaardfrequentie van 4800 megahertz.

Vol met functies
De DDR5-modules werken op ultralage 1,1 volt en beschikken over on-die ECC-ondersteuning die de efficiëntie verhoogt. Bestaand DDR4-geheugen is afhankelijk van het moederbord om de spanningsconversie af te handelen, maar DDR5 ondersteunt conversie op de module, wat resulteert in een lagere spanningsslijtage en minder ruis. Dankzij de PMIC (Power Management IC) op de module heeft DDR5 ook meer hoofdruimte voor overklokondersteuning en spanningsaanpassingen.

Groeiende ondersteuning
Met de Intel Alder Lake CPU die eind 2021 wordt gelanceerd, zullen Intel’s CPU’s de eerste zijn die de DDR5-standaard ondersteunen, maar met de groeiende ondersteuning van andere CPU-fabrikanten, zal DDR5 waarschijnlijk DDR4 in populariteit inhalen tegen 2023.

Productbeschikbaarheid
De PNY XLR8 Gaming DDR5 4800MHz desktopgeheugen zal in het derde kwartaal van 2021 beschikbaar zijn voor compatibiliteitstests met verschillende moederbordfabrikanten, en het bedrijf verwacht dat de modules in het vierde kwartaal van 2021 in massaproductie zullen gaan.Bronnen: PNY

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.