“PNY kondigt beschikbaarheid aan van XLR8 Gaming en Performance DDR5-modules”


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van PNY

Parsippany, New Jersey, november 2021 – PNY kondigt de specificaties en beschikbaarheid aan voor de aankomende Desktop Performance en XLR8 Gaming DDR5-geheugenproducten. De drie modellen omvatten de overgeklokte XLR8 Gaming MAKO- en MAKO RGB-modellen, die werken op 5600MHz en een CAS-latentie van 36, evenals het PNY Performance-model dat de JEDEC-normen volgt.

Ongeëvenaard ontwerp
De XLR8 Gaming MAKO- en MAKO RGB-modules zijn ontworpen om te voldoen aan de behoeften van gamers en enthousiastelingen. De ontwerpen voor beide modules zijn voorzien van aluminium heatsinks met elementen die zijn geïnspireerd op de krachtige, snelle en agressieve Mako-haai waaraan ze hun naam te danken hebben. Een XLR8-logo en GAMING-tekst zijn op de zijkant van de module aangebracht en zilveren schuine reliëflijnen zijn in de heatsink gefreesd om de verlichting van andere componenten te reflecteren en extra flair en stijl te bieden.

Het MAKO RGB-model is uitgerust met superheldere RGB-LED’s die diffuus zijn met een geometrische polymeerlichtpijp die een speciale RGB-verlichtingservaring biedt. Gebruikers kunnen hun moduleverlichting regelen met verschillende RGB-besturings- en synchronisatiesoftwares van diverse merken, wat een naadloze gebruikerservaring oplevert.

DDR5 voor iedereen
PNY ontwikkelt voortdurend oplossingen voor alle pc-gebruikers om hun computerervaring te verbeteren en hun nieuwste DDR5-modellen brengen dat naar een hoger niveau. Voor PC-gebruikers die willen upgraden naar DDR5, maar niet het kant-en-klare overklokken, de aluminium heatsink of RGB-verlichting van de Mako-lijn nodig hebben, is de PNY Performance DDR5 een geweldige upgrade.

Grondig getest
PNY heeft deze modules rigoureus getest met zijn moederbordpartners, waaronder ASRock, ASUS, Gigabyte en MSI, om de meest uitgebreide compatibiliteit en agressieve overklok mogelijk te maken. Compatibiliteit met Intel XMP zorgt voor extreme overklokken uit de doos en stelt gebruikers in staat om het meeste uit hun MAKO DDR5-modules te halen. Componenten van het hoogste niveau en geselecteerde IC’s zorgen samen voor een agressieve snelheid, lage latentie en de kogelvrije betrouwbaarheid waarvoor gamers en enthousiastelingen op PNY vertrouwen.

Omdat alle modellen compatibel zijn met Intel® XMP 3.0, kan XLR8 Gaming MAKO extreme overklokken leveren en kunnen gebruikers eenvoudig het meeste uit hun MAKO DDR5-modules halen. Met de recente aankondiging van Intel Alder Lake CPU’s wordt DDR5 binnenkort de standaard voor gamers, enthousiastelingen en modders voor het creëren van de beste computerervaring. Verwacht wordt dat andere CPU-fabrikanten in 2022 processors met DDR5-ondersteuning zullen uitbrengen.

Prijzen en beschikbaarheid
De PNY Performance DDR5 4800MHz-modules komen halverwege deze maand verkrijgbaar. De XLR8 MAKO en MAKO RGB-modellen komen tegen het einde van het jaar in de digitale schappen te liggen. Prijzen zijn nog niet bekend.Bronnen: PNY

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.