PNY lanceert nieuwe PNY VERTO GeForce RTX 4060 grafische kaarten


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van PNY

PNY heeft aangekondigd dat ze de NVIDIA GeForce RTX 40-serie GPU-familie uitbreiden met de spiksplinternieuwe GeForce RTX 4060 grafische kaarten.

De PNY GeForce RTX 4060 familie voegt zich bij de al indrukwekkende PNY GeForce RTX 40-serie GPU’s. Er zijn drie nieuwe modellen: de GeForce RTX 4060 Ti 16GB, GeForce RTX 4060 Ti 8GB en GeForce RTX 4060. De GeForce RTX 4060 VERTO-familie is verkrijgbaar in drie verschillende versies: XLR8 Gaming RGB Overclocked Triple Fan, XLR8 Gaming RGB Triple Fan en PNY Dual Fan. De PNY GeForce RTX 4060 serie is speciaal ontworpen om fantastische prestaties te leveren voor gamers en creators op een resolutie van 1080P met 100 frames per seconde, inclusief Ray Tracing en DLSS 3. Deze grafische kaarten maken gebruik van de nieuwste NVIDIA Ada Lovelace-architectuur, inclusief DLSS 3 neurale rendering, ray-tracingtechnologie van de derde generatie met hoge framerates, en een achtste generatie NVIDIA Encoder (NVENC) met AV1-encoding.

PNY GeForce RTX 4060 Ti’s
De GeForce RTX 4060 Ti modellen van PNY bieden keuze uit 16GB en 8GB geheugen. Ze hebben uitstekende koeling, zelfs tijdens het spelen van zware games en het maken van content, dankzij twee 90mm ventilatoren op het compacte dual fan-ontwerp en drie 90mm ventilatoren op de XLR8 Gaming triple fan-ontwerpen. De GeForce RTX 4060 Ti 16GB en 8GB VERTO modellen hebben een stoere aluminium achterplaat om gevoelige onderdelen te beschermen en luchtopeningen voor extra warmteafvoer. De XLR8 Gaming VERTO GPU’s hebben drie koperen heatpipes en de PNY VERTO GPU heeft twee koperen heatpipes, samen met een koperen basis voor de ultieme koeling in het compactste ontwerp van PNY tot nu toe. Dankzij het compacte dual slot-ontwerp en de krachtige enkele 8-pin voedingsaansluiting zijn deze kaarten compatibel met een breed scala aan computerbehuizingen zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties.


PNY Verto Dual Fan

PNY GeForce RTX 4060
De GeForce RTX 4060 modellen bieden dezelfde hoogwaardige prestaties en vergelijkbare functies als hun Ti-tegenhangers. Deze kaarten zijn uitgerust met twee 90mm ventilatoren op het PNY VERTO model en drie 80mm ventilatoren op de XLR8 Gaming triple fan-ontwerpen voor maximale koeling. Ze hebben ook twee koperen heatpipes en een koperen basis. De GeForce RTX 4060 modellen hebben ook een krachtige enkele 8-pin voedingsaansluiting op het compacte dual slot-ontwerp van PNY. Dankzij zorgvuldig uitgesneden luchtopeningen op de duurzame aluminium achterplaat is er ook verbeterde warmteafvoer.


PNY Verto Epic X

Overclocking en ARGB-aanpassing
Geef je systeem een boost met ARGB-verlichting en overclocking via de VelocityX software van PNY. De PNY XLR8 Gaming RTX 4060 Ti GPU’s zijn uitgerust met 13 aanpasbare LED’s en de PNY XLR8 Gaming RTX 4060 GPU’s hebben 6 aanpasbare LED’s aan de bovenrand van de grafische kaart, waarmee je indrukwekkende RGB-effecten kunt creëren en de RGB-verlichting individueel kunt aanpassen. Pas prestatieparameters aan, monitor belangrijke statistieken zoals kloksnelheden en temperaturen, en geniet van de RGB-verlichting en meer.

Productbeschikbaarheid
De PNY GeForce RTX 4060 Ti 8GB is vanaf 24 mei verkrijgbaar met prijzen vanaf €450. De PNY GeForce RTX 4060 Ti 16GB komt binnenkort beschikbaar, met prijzen vanaf €560. De PNY GeForce RTX 4060 komt ook binnenkort beschikbaar, met prijzen vanaf €330.Bronnen: PNY

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.