Pokemon nu te zien in het Van Gogh museum


Van 28 september tot en met 7 januari kunnen bezoekers in het Van Gogh Museum Pikachu, Eevee, Snorlax en andere geliefde Pokémon ontdekken. Deze bijzondere samenwerking tussen het museum en Pokémon viert het vijftigjarige bestaan van het museum en introduceert een nieuw publiek in de wereld van Vincent van Gogh. Beide kunstvormen hebben een sterke band met de Japanse cultuur en kunst.

Op de eerste verdieping van het museum kunnen bezoekers zes schilderijen bewonderen waarin Pokémon geïnspireerd zijn door Van Goghs meesterwerken. Zo zie je Pikachu in een werk dat geïnspireerd is op Van Goghs zelfportret met grijze vilthoed. Ook zijn er Snorlax en Munchlax te vinden in een stuk geïnspireerd op Van Goghs De slaapkamer en nog veel meer..

Jonge bezoekers kunnen deelnemen aan de Pokémon Adventure speurtocht, die hen langs de schilderijen leidt en de verhalen erachter onthult. Na afloop ontvangen ze een speciale Pikachu x Van Gogh Museum-promokaart. Het museum biedt ook online lesmateriaal aan voor scholen, waarbij leerlingen leren over de relatie tussen Van Gogh en Japanse kunstenaars.

In het museum kunnen bezoekers ook Pikachu leren tekenen en is er een exclusieve reeks Pokémon x Van Gogh Museum producten beschikbaar in de museumwinkel en online. Deze samenwerking hoopt kinderen op een verfrissende manier kennis te laten maken met de kunst en het levensverhaal van Vincent van Gogh en hen te inspireren om de wereld van kunst te verkennen.Bronnen: Van Gogh Museum

Meer Techtesters? Vragen over de producten die we bespreken? Je kan ons vinden op:
Techtesters YouTube
Nadalina op Twitter (Chef de Video)
Foritain op Twitter (Test Chef)
Techtesters op Instagram

Over David
Van oppassen op de kinderen tot team TechTester. Met de kennis vanuit het gamen, het bouwen van wat computertjes, en leermeester Stephan moet het vast goed komen om wat nieuws berichten, reviews en computers te maken toch?