PowerColor kondigt tweetal Radeon RX 6500 XT kaarten aan


PowerColor heeft recent twee custom modellen van de Radeon RX 6500 XT aangekondigd. Deze nieuwe grafische kaart is speciaal bedoelt voor 1080P gaming, en komt onder andere met 16MB infinity cache. De AMD Radeon RX 6500 XT beschikt verder over 4GB GDDR6-geheugen op een 64-bit bus en 1024 Stream Processors. De kloksnelheid is onder normale omstandigheden 2.6GHz, met boost tot ongeveer 2.8GHz. Qua I/O’s beschikt deze grafische kaart standaard over 1x HDMI 2.1 en 1x DisplayPort 1.4a, geen USB Type-C.

De modellen van PowerColor zijn de Fighter en de ITX. De Fighter beschikt over een standaard formaat koeler met een tweetal fans. De compactere ITX heeft slechts één fan en een klein formaat met 165mm in de lengte, waardoor deze geschikt is voor kleine systemen.

Beide kaarten zijn inmiddels verkrijgbaar. PowerColor geeft geen adviesprijzen, maar zowel de Fighter als de ITX lijken voor zo’n €350 verkrijgbaar te zijn. Vermoedelijk zullen deze prijzen nog iets zakken richting AMD’s MSRP, wat zo’n €215 zal zijn.Bronnen: PowerColor

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.